Hva skjer i Trondheim: Konserter / Festivaler

Snøkrystaller

Ulla Pirttijärvi er regnet for å være en av de fremste samiske musikerne i Norden og har utviklet en særegen stil hvor hun blander tradisjonelle musikalske elementer inn i sine egne låter. På 1990-tallet var hun med i det finske bandet Angelit som turnerte i både Europa og Japan og ble regnet som en av Finlands største musikalske eksportartikler.

Frode Fjellheim burde være kjent for de fleste, blant annet som komponist av åpningstonene til Disneys film Frozen, andre filmer, teaterforestillinger, en rekke bestillingsverk og mye mer. Som musiker og produsent har han medvirket i en rekke utgivelser med andre kjente artister, blant annet Ulla Pirttijärvi, og egne band som Transjoik. Han har også sitt eget forlag, Vuelie.

A Cappellini Bambini er et barnejoikekor initiert av dirigent Grete Daling.

Kammerkoret A Cappellissimo har ambisjoner om å levere a cappella-musikk av høy kvalitet. Repertoaret spenner over alt fra klassisk til rytmisk musikk, inklusive folkemusikk fra ulike deler av verden. A Cappellissimo arrangerer egne konserter vår og høst og samarbeider jevnlig med andre kor og musikere.

Dirigent Grete Daling, til daglig høgskolelektor på Levanger, er opptatt av at sangstil og klangfarge skal passe til forskjellige stiler og sjangre. Hun utfordrer sangerne, som igjen inspireres til å yte sitt aller beste til å synge musikk det svinger av, musikk som berører sjelen og ikke minst levere gnistrende musikalske variasjoner.

By
Trondheim
Sted
Vår Frue kirke
Sluttdato
13. desember 2015

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!