Hva skjer i Stavanger: Konserter / Festivaler

Lørdagsjazz med Kammerjazzensemblet

Lørdag 28.02 klokken 14.00 blir det noe skikkelig flott noe i Arkivet, nemlig Kammerjazzensemblet med Mikaell Olsson som skal fremføre Suite no.1 & 2 for fløyte og jazzpiano trio. Verket er komponert av den franske jazz-pianisten Claude Bolling på bestilling fra den klassiske fløytisten Jean-Pierre Rampal. Musikken kan beskrives som en blanding av tradisjonell jazzmusikk og europeisk kunstmusikk hvor tonespråket spenner fra elegant barokk til hardtsvingende modaljazz.

Modal jazz er jazz som bruker skala fremfor akkordprogresjon som er en gitt harmonisk utvikling. Metodens opprinnelse er fra sent 1950, 1960-tallet og utbredt av Miles Davis sin komposisjon Milestones fra 1959 albumet og bibelen Kind og Blue.

Juan Tizol skal visstnok være mannen bak denne måten å bygge opp et musikkstykke, og stammer fra mangel på noteark som var dyrt for en ung student i Puerto Rico i 1936. Som et resultat ble musikken snudd opp ned etter at studentene, inkludert Tizol, hadde lært å spille notene den rette veien. Denne inverterte teknikken førte til en modal «sound» gjennom hele Tizols arbeid. Andre musikere som tok til seg denne måten å spille på er bl.a. Bill Evans, McCoy Tyner, Bobby Hutcherson, Herbie Hancock, Chick Corea og Wayne Shorter.

Kajadilani Fiiksdal - Fløyte
Snieguole Lapenaite - Piano
Marius Munthe-Kaas - Trommer
Mikaell Olsson - Kontrabass

Entre 100/50,-
Medlemskort 50,-

By
Stavanger
Sted
Arkivet/Newsman
Sluttdato
18. februar 2017

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!