Hva skjer i Stavanger

 • 1 Konserter / Festivaler

  • Konsert med J.R Harlekin

   I forbindelse med Gladmat 2013 arrangeres det konsert med J.R Harlekin på Cementen Scene.

   Les mer
  • Oranssi Pazuzu (FI)

   Oranssi Pazuzu fra Finland kombinerer black metal med psykedelisk rock, space rock og progressiv metal. Bandet ble dannet i 2007 av Jun-His (vokal, gitar), Ontto (bass), Korjak (trommer), Evill (synthesizers) og Moit (gitar) og har tatt navn efter det finske ordet for oransje og en sterk vinddemon fra babylonsk mytologi (Pazuzu). Oranssi Pazuzu har blitt kjent for å mikse og eksperimentere med sjangere og skape et unikt univers for musikken sin. Derfor er det ikke helt enkelt å nevne noen få referanser, men fans av sounden til Satyricon, Opeths "Deliverance" over til et mer kaotisk Swans "To Be Kind" burde kunne føle seg hjemme i dette. Og fans av Wolves In The Throne Room! Bandets 4. album "Värähtelijä" kom ut i februar i år og har fått strålende anmeldelser i en lang rekke medier: "This fourth full-length album is vividly unique and incredibly thought-invoking. It is the kind of album you can put on, lay flat on your back and go on a journey through the depths of your mind. Värähtelijä is an overall incredible piece of fluid, cosmic black metal." - Metalinjection.net / 9.5 av 10

   Les mer
  • ORDER (NO)

   Endelig kommer debutalbumet fra Order! Bandet ble dannet i 2013 av Manheim (ex-Mayhem), Billy Messiah (ex-Mayhem/Coackroach Clan), Anders Odden og Rene Jansen (Cadaver). Når Rene Jansen døde i 2014 av leukemi tok Stu Manx fra Gluecifer over bassen. Anders Odden er livegitarist i Celtic Frost og bassist i Satyricon. Order opplever allerede stor interesse og støtte fra undergrunnen og forventningene til at debutalbumet kommer til å få stor oppmerksomhet i black metal scenen er høye! “Albumets tittel, “Lex Amentiae”, kan oversettes til galskapens lov og referer til hvordan mennesker som setter tro over fakta, mennesker som ikke bryr seg om - og i noen tilfeller avskyr - viten, velger autoritære ledere, som er blindet av religion eller ideologi”, sier Manheim om albumets tittel. “Lex Amentiae” gis ut på Listenable Records den 28. juli 2017 og 26. oktober har du muligheten til å se Order live på Folken!

   Les mer
  • Stavanger Konserthus

   Her møter publikum internasjonalt kjente artister såvel som krefter fra det lokale musikklivet. Konserthuset har en bred programprofil. Foruten et bredt spekter av konserter fremføres det festforestillinger, revyer, show og musikaler, samt klassisk ballett og moderne dans.

   Les mer
  • The Haunted (S)

   The Haunted slipper nytt album og legger ut på turné! The Haunted er pionerer innen melodisk dødsmetal og et av de store, klassiske navn fra Göteborgs metalscene ved siden av In Flames og At The Gates. Bandet har holdt seg tro mot stilen og i august har The Haunted ny musikk til oss. Oppfølgeren til "Exit Wounds" fra 2015 skal gis ut på Century Media Records. I januar er The Haunted på tour med Meshuggah og i september bliver det altså headlinerturné i Norge og Sverige.

   Les mer
 • 4 Teater/Revy

  • Rogaland teater

   Rogaland Teater presenterer årlig 10 -14 produksjoner på fire forskjellige scener: Hovedscenen, med plass til 375 publikummere i to plan; Intimscenen, en fleksibel studioscene med plass til 72 publikummere; Kjellerteatret, en liten studioscene med plass til 70 publikummere og Teaterhallen, hvor antall publikumsplasser varierer mellom 100 og 200.

   Les mer
 • 7 Museum/Utstillinger

  • Arkeologisk museum i Stavanger

   Arkeologisk museum i Stavanger er en tverrfaglig museal institusjon som skal drive forskning, forvaltning og formidling for derigjennom å fremme forståelse og kunnskap om mennesket og dets livsmiljø, fortrinnsvis fra førreformatorisk tid.

   Les mer
  • Kunstskolen i Rogalands avgangsutstilling!

   Kunstskolen i Rogaland inviterer alle som ønsker til avgangsutsillingen på sølvberget. Utstillingen er fra: 27. mai - 12. juni åpent fredag til mandag 11. - 16.00 tirsdag - torsdag 11 - 19.00 Den 2. juni 16. - 19 og 12. juni 12 - 16.00

   Les mer
  • Norsk Oljemuseum

   Norsk Oljemuseum i Stavanger er et moderne og interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden. Museet tar også for seg leting, produksjon og bruk. Olje og gass brukes til langt mer enn drivstoff og oppvarming.

   Les mer
  • Stavanger Museum

   Stavanger Museum ble stiftet i 1877, med samlinger innenfor natur- og kulturhistorie. Museet består av fire fagavdelinger: Zoologisk avdeling, Kulturhistorisk avdeling, Stavanger Sjøfartsmuseum og Norsk Hermetikkmuseum.

   Les mer
 • 5 Foredrag / Konferanser

  • Unique Mind ESP holder et gratis foredrag

   21. august, Unique Mind ESP har en presentasjon av BevissthetsTrening I; kurset som skal verden over. Et kurs basert på vitenskapelig forskning.

   Les mer
 • 2 Sport

  • Ønsker du å lære deg Hip Hop eller Breakda

   Ønsker du å lære å danse Hip Hop eller Breakdance? Vi kan tilby kurs i Hip Hop for aldersgruppene 6-8 år, 9-11 år, 12-14 år og 15+. Vi har og tilbud om Breakdancekurs. Kom innom i lokalene våres på Jernbanestasjonen i Stavanger Sentrum, eller gå inn på www.sdc.as for mer info og påmelding.

   Les mer
  • Bluebird - Sunday dance, Lindy hop & Tango

   Välkommen till Folken på Bluebird Sunday Dance, Lindy Hop & Tango! Vi erbjuder gratis introkurs i Lindy Hop och Tango. Det blir dans till Dj musik och möjlighet att köpa kaffe och öl i Folkens bar! Detta arrangemang är varannan söndag på Folken med start den 29 Januari!

   Les mer
  • Dansekurs

   Stavanger Danse Center er en danseskole på Jernbanestasjoneni Stavanger sentrum. Vi kan tilby: Swing, Jazz, Salsa, Linedance Pensjonistkurs, Linedance, Streetjazz og Hip Hop, (alderen 6 år og oppover) Målsetningen vår er å lære folk å danse på en gøyal måte uten at det koster for mye.

   Les mer
  • Gratis Lindy Hop kurs för studenter

   Gratis nybörjarkurs i Lindy Hop för studenter! Start: 7/2 Tid: 19.00-20.30 Plats: Kvaleberg skole, Hillevågsveien 82 Datum: 7/2, 14/2, 21/2, 28/2

   Les mer
  • Kom og lær Jazz/Moderne og Musikal

   Har du lyst til å lære danser som Jazz/Moderen og Musikal? Da kan du komme til Jernbanestasjonen i Stavanger. For mer info www.sdc.as

   Les mer
  • Linedance nybegynnerkurs

   Kom og Dans, Sandnes og Stavanger tilbyr dansekurs innen Linedance, swing, svensk bugg, tango og barnedans. Mer informasjon om tid, sted og neste kursstart finner du på våre nettsider. Trykk på linken under bildet.

   Les mer
  • Lyst til å lære å danse?

   Nye Dansekurs starter på Jernbanestasjonen i lokalene til Stavanger Danse Center. Kom å lær av noen av Stavangers beste dansere!!!

   Les mer
  • Ny dansesesong

   NJS Danseklubb har en spennende dansemeny for alle danseglade! Tilbud til alle aldersgrupper. Påmelding på www.njs.no

   Les mer
  • Nybegynner kurs i Lindy hop

   Välkommen på kurs i retro swingdansen Lindy hop! Kom med eller utan partner och danserfarenhet! Alla är välkommna! Tid: våren 2012 på måndagar eller tisdagar Plats: Bikubå Hillevågsveien 70 stavanger Mer information på: www.swingcats.no

   Les mer
  • Vi tilbyr Swing, Salsa og Linedance

   Vi tilbyr kurs i Swing, Salsa og Linedance for voksne og ungdom. Du kan komme som par, venner eller alene. Kom en tur innom lokalene våre på Jernbanestasjonen i Stavanger sentrum, eller gå innom vår nettside www.sdc.as for mer info og påmelding.

   Les mer
 • 6 Kino

  • Stavanger Kino

   Kinoen i Stavanger har 1076 seter fordelt på 8 moderne saler på Sølvberget. Kinoen ble renovert i 2000. Kino1 Stavanger var den første kinoen i Norden som åpnet en Luksussal, noe som har vært en stor suksess med et belegg på rett over 90%. Sal 5 er utstyrt med 2K projektor for digital visning av film.

   Les mer
 • 15 Familie

  • Sola kulturhus

   Et jevnt og variert program har gjort Sola kulturhus til en av Stavanger regionens mest populære kulturtilbydere.

   Les mer
 • 3 Annet

  • ØLSMAKING FOR 2 - 60 MINUTTER

   På en ølsmaking lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, hva er ølets kropp, og hvilket glass velger du til hvilken øltype?

   Les mer
  • Café Sting

   Cafe Sting åpnet dørene i 1983 med det bibelske mottoet: Gjør døren vid og porten høy!!! Det har vi holdt hellig! Fra Europas første erotiske festival i - 86 til hvitløksuke samme år. Norges eldste og mest oppegående litteraturfestival er 21 år.

   Les mer
  • Dansekurs

   Nå kan du melde deg på til en kjekk dansesesong!

   Les mer
  • Dansekveld hver mandag

   Kom og Dans, Sandnes og Stavanger arrangerer dansekvelder hver mandag kl 19:45-22:00. Vi tilbyr i tillegg dansekurs innen swing, svensk bugg, linedance, tango og barnedans. Mer informasjon finner du på våre nettsider. Trykk på linken under bildet. Kom gjerne alene.

   Les mer
  • Flyttevask Stavanger

   Hallå Stavanger, vi ønsker at møte fagfolk i samme bransj og kommer at holde events for renholdere. Mer info kommer fortløpende

   Les mer
  • Folken

   Stavangers studenter har siden 1988 hatt fast tilholdsted på den gamle kinoen Folketeateret, kalt 'Folken' - derav navnet. Inneholder blant annet Cafe Akvariet og en av Stavangers beste konsertscener.

   Les mer
  • Galleri Brandstrup

   Gallerier i Moss og Stavanger.

   Les mer
  • HÅRANALYSE STAVANGER

   Hår mineralanalyse viser kroppens indre miljø Finn årsaken til dine plager. En hår mineral analyse måler mineralene i håret. Hår analysen viser kroppens indre kjemi og kan fange opp sykdom og ubalanser på et tidlig tidspunkt. Analysen blir som et speilbilde av cellene i kroppen. Hårprøven sendes til Trace elements i USA som er et internasjonalt autorisert laboratorium. De er i dag verdens ledende på dette området, og deres pålitelige hår mineral analyser anses å være i særklasse Trenger du hjelp, men bor langt unna Du kan få hjelp uansett hvor du bor. Behandlinger og tester kan foregå pr post, tlf og mail. Mange tester kan enkelt utføres hjemme. Ta kontakt og be om å få tilsendt et test kitt. Vi kan også hjelpe deg med informasjon, dietter og kosttilskudd.

   Les mer
  • Kurs i ølbrygging

   Lær ølbrygging med kursholdere utdannet ved Bryggerihøyskolen i København, noe som gjør at du er i de beste hender.

   Les mer
  • Matintoleranse Matallergi

   Gjør maten deg syk? Mange sykdommer og plager skyldes feil kosthold. De fleste er ikke klar over at det kan være en sammenheng mellom de plagene de har, og maten de spiser. Hva vi blir syke av, og hva slags mat som passer oss best, er helt individuelt. Det som er sunn mat for noen kan være rene giften for andre.

   Les mer
  • Presentasjonsvegring?

   Får du hjertebank og skjelvende stemme når du må snakke i forsamlinger? Her er kurset for deg. Talekurs for "vettskremte" holdes i de største byene i Norge, og opplegget har hjulpet tusenvis til å overkomme sin frykt for å ta ordet i forsamlinger.

   Les mer
  • Region Stavanger

   Turistinformasjon, kultur, festivaler, mat og uteliv etc. Alt av nyttig informasjon for deg som skal besøke Stavanger.

   Les mer
  • Swing nybegynner kurs 6 uker | Stavanger

   Kom og Dans, Sandnes og Stavanger swingklubb tilbyr dansekurs innen swing, svensk bugg, linedance, tango og barnedans. Mer informasjon om tid og sted og neste kursstart finner du på våre nettsider. Trykk på linken under bildet. Informasjon tlf. 940 08 838 Kom gjerne alene.

   Les mer
  • Swingkurs (lær å danse på 4 timer)

   Kom og Dans, Sandnes og Stavanger swingklubb tilbyr dansekurs innen swing, svensk bugg, linedance, tango og barnedans. Mer informasjon om tid, sted og neste kursstart finner du på våre nettsider. Trykk på linken under bilde

   Les mer
  • Swingkurs 6 uker nybegynner

   Kom og Dans, Sandnes og Stavanger tilbyr dansekurs innen Swing, linedance, svensk bugg, tango og barnedans. Mer informasjon om tid og sted og neste kursstart finner du på våre nettsider. Trykk på linken under bilde Informasjon tlf. 940 08 838 Kom gjerne alene.

   Les mer
  • Tango grunnkurs

   Kom og Dans, Sandnes og Stavanger tilbyr dansekurs innen Tango, swing, svensk bugg, linedance og barnedans. Mer informasjon om tid og sted og neste kursstart finner du på våre nettsider.

   Les mer
 • 12 Språkkurs

  • NewAmigos

   ¡NewAmigosVille! International Café Event Meet people from around the world through the ¡New Amigos! language board game! Play to speak: Spanish, Italian, French, English, Norwegian or German Tuesdays from 7pm at Folken, Ny Olavskleiv 16

   Les mer
 • 13 Uteliv

  • Checkpoint Charlie

   Checkpoint Charlie ble etablert i oktober 1987 og er nå inne i sitt 20 år som Stavangers beste konsertscene og alternative rockepub. For to år siden fikk vi som følge av endringene i skjenkereglene i Stavanger også nattklubbstatus, og holder nå åpent alle dager 20.00 - 03.30

   Les mer
  • Dickens Pub

   Her vil du finne ut hva som skjer på et av Stavangers mest populære utesteder.

   Les mer