Hva skjer i Oslo: Opera

Hans og Grete på kjøret

En ny og kul versjon av Hans og Grete. Fritt etter brødrene Grimm, med E.
Humperdincks vakre musikk.

Tid: Mandag 24. oktober kl 19.00
Sted: Kulturkirken Jakob
Adresse: Hausmanns gate 14 kart
Billetter: 200,-/150,-/100,-
Arrangør: Oslo Operafestival “Opera til folket!”

Regi: Einar Bjørge


Medvirkende:
Hans: Siv Oda Hagerupsen
Grete: Kjerstin Løvdal
Narkolanger: Siv Misund
Faren: Sigmund Aasjord
Moren: Hedda Bakker
Klaver: Monica Tomescu-Rohde

Familien det handler om er forholdsvis vanlig, med foreldre som begge jobber mye og sjelden setter av tid til barna sine.
Hans og Grete er ofte alene og kjeder seg. De bruker tiden foran TV’n eller chatter på internett. På internett treffer Hans en spennende person som han chatter oftere og oftere med. Til slutt avtaler han å møte denne virituelle vennen. Han overtaler Grete til å bli med ham på byen for å møte den nye vennen en sen kveld. Hans og Grete avtaler å møte den ukjente på et av byens mest lugubre steder for hip-hop-glade ungdommer. Det er 18 års grense, men de klarer å lure seg inn.

Vel inne på den spennende klubben hvor det spilles fantastisk hip-hop musikk og folk danser og koser seg, møter Hans og Grete en meget spesiell dame. Hun er ikke spesielt hyggelig, men lurer de unge med seg inn på et bakrom ved å fortelle at hun har noe spennende å vise dem. Her klarer hun å lure ecstasy i begge tenåringene ved å tilby dem noe skikkelig kule drinker. Søte og gode og så klart uimotståelige for naiv ungdom som vil prøve nye ting. Både Hans og Grete fylles av enorm energi og går ut i klubben og danser til de rett og slett sovner av utmattelse utpå morgenkvisten en gang. I mellomtiden har foreldrene kommet hjem og oppdaget at begge barna er borte. Helt fortvilet begir de seg ut i byen for å lete etter dem.

Tilbake på klubben ser vi at den fremmede damen begynner å gjøre klar et skudd med mye farligere stoffer enn ecstasy. Vi tror først hun har tenkt å bruke det selv, men så forstår vi at hun er narkotikalanger og har tenkt å sette skudd på Hans og Grete mens de fremdeles er forsvarsløse. Vi ser mange andre ungdommer i lokalet som er mye mer ruset enn de som har fått i seg ecstasy. Damen er så grusom at hun lurer unge mennesker inn på nattklubben og gjør dem avhengige av narkotika. På denne måten har hun alltid kunder.

Heldigvis har Hans og Gretes foreldre oppdaget stedet. De har lett på hvert eneste utested i hele byen. De får stoppet damen og tilkalt uteseksjonen slik at de kan få hjulpet alle de uheldige ungdommene som den forferdelige langeren har lurt inn i sin lyssky klubb. Damen forsøker å rømme, men blir tatt av politiet og satt i fengsel.

By
Oslo
Sted
Kulturkirken Jakob
Sluttdato
24. oktober 2011

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!