Hva skjer i Oslo: Konserter / Festivaler

Popvenstre

Popvenstre er en fesival med politikk og kultur. Lørdag 17. juni fyller vi Kubaparken med debatter, bokbad, konserter og andre kulturinnslag. Det blir også eget barneprogram.

RAZIKA
Razika fra Møhlenpris i Bergen leverer melodisk og fengende ska-pop-rock, og har bergtatt hele Norge med hits som Vondt i hjertet og Faen ta deg. Siden debuten har de produsert fire bunnsolide album og etablert seg som et av Norges ledende pop-rock-band.

AWESOMNIA
AWESOMNIA beveger seg sømløst mellom ulike sjangre som funk, soul og dancehall, men med beina planta i hiphop. Slik skaper de original og selvsikker musikk med et lydbilde som varierer mellom lettsindig feelgood til mer hardtslående låter som utfordrer publikum.

OHNESORG
Ohnesorg er et Oslo-basert band som spiller det de selv omtaler som subversiv visesang. Det kan være historier om Oslo slik det en gang var, husokkupasjoner, forbudt kjærlighet, drømmer om en verden uten grenser eller tapte revolusjoner – alt levert i et vakkert, melankolsk og jordnært sound.

DEBATT: HVORDAN SLÅ TILBAKE HØYREPOPULISMEN?
Emma Rees (UK) er barneskolelærer og leder i den britiske grasrotorganisasjonen Momentum. Winnie Wong (USA) har bakgrunn fra Occupy Wall Street og er en av grunnleggerne av The People for Bernie Sanders. I dag er hun ansatt i fagforeningen National Nurses United. Paolo Gerbaudo (IT) er aktivist, samfunnsdebattant og forfatter av boka The Mask and the Flag. Under Popvenstre møtes de til debatt om hvordan høyrepopulismen kan slås tilbake av folkelig engasjement.

LITTERÆR SALONG OM ARBEIDERLITTERATUR
Har endringene i arbeidslivet også endret måten arbeiderklassens skildres på i litteraturen? Forfatter av boka Arbeidsnever og vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris, Jan Kristoffer Dale, forfatter av Meg eier ingen og kulturredaktør, Åsa Linderborg (SE), og forfatter av Hjartemekanikk, Kristina Leganger Iversen møtes til samtale om arbeiderlitteratur.

RED ROSA: ROSA LUXEMBURGS STORMFULLE LIV
Kate Evans (UK) er forfatter og tegneserieskaper og i Norge mest kjent for tegneserien Red Rosa om Rosa Luxemburgs liv og gjerning. Under Popvenstre skal hun la oss bli bedre kjent med den polsk-tyske revolusjonæres stormfulle liv.

FEMINISTISK QUIZSHOW
Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl holder quizshow basert på deres nye spørrebok Hva vet du om damer?– oppfølgeren til den populære 60 damer du skulle ha møtt.

ETTERFEST PÅ INGENSTEDS
Etter at programmet er ferdig i Kubaparken samles vi til etterfest på Ingensteds i Brenneriveien. Her blir det konsert med Aslak Borgersrud med band. Aslak debuterte med albumet Det er valgfritt å irritere seg i fjor. Gjør deg klar for en forrykende konsert med masse ompa, humor og sår kjærlighet.

For mer informasjon og billetter: http://popvenstre.no

By
Oslo
Sted
Kubaparken
Sluttdato
17. juni 2017

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!