Hva skjer i Oslo: Konserter / Festivaler

Halvor Melien synger BACH!


‘Min fars musikk har høyere hensikter, den skal ikke bare fylle ørene, men bevege hjertet.’ Sitatet er av komponisten Carl Philipp Emanuel Bach, en av sønnene til den store Johann Sebastian Bach.
I Bachs tid som Thomaskantor i Thomaskirken i Leipzig (fra 1723) hørte det til hans oppgaver å lede Thomaskoret, samt å komponere, prøve og fremføre en kantate til gudstjenestene for hver søndag og helligdag, altså rundt 60 kantater for et kirkeår. I hans liv skrev Bach omtrent 200 kantater, den største andelen har kirkelige kantater, som er helt sentralt i Bachs verk.
Vi vil i dag prøve å bevege hjertet med et utvalg av bass-arier fra ulike Bach-kantater med obligat fiolin og viola da gamba, og instrumental kammermusikk – en fin mulighet å bli kjent med Bachs mangfoldighet! Oslos barokk-feinschmeckere har forlengst blitt oppmerksom på Norges unge stjernesanger når det gjelder Bach – bass-sangeren Halvor Melien. Han har på rekordtid etablert seg som meget etterspurt konsert- og operasanger, både nasjonalt og internasjonalt, tross sin unge alder har han allerede sunget med den internasjonale kremen innen tidligmusikk-miljøet (Paul Agnew, Alessandro de Marchi, Gottfried van der Goltz, Fabio Biondi, Andrew Lawrence-King, Alfredo Bernardini).

Medvirkende:
Halvor Melien, bass
Circles barokkband : Astrid Kirschner (barokkfiolin, Irene Klein (viola da gamba), Erik Skanke Høsøien (teorbe) og Mariangiola Martello (orgel).

Søndag, 26.2.2017 kl 19.00 i Akershus slottskirke, Oslo
Billetter: https://www.hoopla.no/

By
Oslo
Sted
Akershus slottskirke, Oslo
Sluttdato
26. februar 2017

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!