Hva skjer i Oslo: Annet

Ciderbrygging

Mye bra nedfallsfrukt går til spille. Bruk naturen! Disse, ofte litt sure fruktene egner seg spesielt godt til å lage cider av! Så, om høsten, når sesongen er på sitt beste – kan du lære ciderproduksjon! Vi gir deg oppskriften og viser teknikkene på hvordan man skal lage god cider.

Kurset har som mål at kursdeltageren skal lære ciderbrygging med kunnskap nok til å lage sin egen cider etter endt kurs.Det blir selvsagt også cidersmaking og enkel servering.

Noe av det du lærer på kurset er:

Smak og balanse – sukker, syre og bitterstoff
Eple eller pære som base – eventuelle tilsetninger som alternative tanninkilder (bær, humle etc)
Kulturgjær versus villgjær
Gjærsoppen sitt liv og levnet
Temperatur og eventuell sukkertilsetning
Omstikking og eventuelt filtrering
Stabilisering: tilsetning av gjærstopp og eller pasteurisering
Balansering av smak
Tapping

Bryggekursene av cider er uformelle, folkelige med fokus på kunnskap og fag.

Merk: Påmelding til arrangementet MÅ skje på forhånd via Ølakademiets nettside.
Se pris og meld deg på her: https://ol-akademiet.no/kurs/oslo/ciderbrygging/

Datoer i 2018:
15 september. Ciderbrygging
29 september. Ciderbrygging

By
Oslo
Sted
Ølakademiet

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!