Hva skjer i Kristiansand: Museum/Utstillinger

Nadia-Liv Mandrups utstilling "CUNT"

I utstillingsperioden er arteriet åpent fra torsdag til søndag kl 12 -16. Utstillingen står til 21. april.

Er vi egentlig likestilte? Hvordan påvirkes likestilling, identitet, og idealer av bevisste og ubevisste kulturelle handlinger og sosiale strukturer? Hvem forsøker vi å være og hvordan påvirkes våre valg i hverdagen av både intensjonelle og ikke-intensjonelle handlinger rundt oss?

Hva vil det si å være kvinne? Hvilke forventninger og krav stiller samfunnet til oss?

I utstillingen «CUNT», stiller Nadia Liv spørsmål ved kvinnens mange roller i samfunnet: mellom de definerte modellene og den ufrivillige objektifiseringen, og samtidig muligheten for protester og kravet om å først og fremst bli sett på som menneske.

Nadia Liv har gjennom mange år jobbet med tekstiler. I tekstilens materialitet ligger både en fasthet og formbarhet; en sensitivitet for omgivelsene og en manifestasjon av å være i tid og rom.

Nadia Livs arbeid er fargerikt og lekent og virker seemingly harmless, men ved nærmere granskning ser man detaljer som rommer et større feministisk budskap.


BIO: Nadia Liv Mandrup (f.1978)
Er fra København, men bor og virker i Kristiansand , som tekstil kunstner og designer med freelance oppdrag for diverse scenekunstnere, i tillegg til egen produksjon.

Hun er blant andet utdannet ved Hellerup textil seminarium i 2003 og har deltatt på flere fashion shows i København, blant andet under Copenhagen fashion week og hadde eget studio og galleri i København. Hun har vært innom flere forskjellige skoler, som tilskjærer, skredder, konstruktør, skomaker og tekstil kunst på blant andet Chelsea college og Central st. Martins i London. Hun har siden 2011 hatt fast ansettelse ved Kilden teater og konsert hus som patinør og rekvisittmaker. Dette er hennes første separat utstilling.

By
Kristiansand
Sted
Lumberveie 51K, 4621
Sluttdato
21. april 2019

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!