Hva skjer i Kristiansand: Museum/Utstillinger

Ego-Friendly av Ida Fugli

Klær oppstår ikke av seg selv. De blir laget av noe, av noen, og de blir heller ikke borte av seg selv. Aldri før har vi kjøpt og kastet så mye klær som nå. I prosjektet «Ego-friendly» utforsker Fugli fenomenet Fast Fashion. Hun har samlet moteklær med ikke-nedbrytbare stoffer fra kjedebutikker, satt ned til en tredjedel av den opprinnelige prisen.
I fysisk og kompositorisk arbeid med foto og film - med utgangspunkt i klærne - har paradokset «levende død» vist seg. Flere av de mest miljøfiendtlige stoffene lever sitt eget liv i form av boblejakker som puster, skriker i møtet med latex, og hotpants som står av seg selv. Fugli setter også søkelyset på unge jenters rolle i moteverden, der de både skal dekkes til og avsløre kropp. Der de på samme tid blir betrakta som skjønnhetsidealer og sjelløse.

Ida Fugli (f.1980) er fra Fetsund, men bor og virker i Kristiansand som scenekunstner og førstelektor i teater ved Universitetet i Agder. Hun er utdannet ved Dell'Arte Int. School of Physical Theatre i California, og har en Master in Fine Arts i Ensemble Based Physical Theatre. Fugli jobber på tvers av kunstutrykk, og gjennom gruppen Flux Manøver jobber hun med performance, kunstfilm og foto. Hun har hatt utstilling på X-huset, performancer ved Kristiansand Kunsthall, vist kunstfilm på SKMU, og deltatt med film og foto i gruppeutstilling på Stord Kunsthall. Dette er hennes første separatutstilling.

Utstillingen støttes av Vest-Agder fylkeskommune, Cultiva Ekspress, og Universitetet i Agder.

Foto: stills fra filminstallasjonen «Help-pleHss» ved Alexander Johansen.

By
Kristiansand
Sted
arteriet galleri
Sluttdato
23. juni 2018

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!