Hva skjer i Kristiansand: Museum/Utstillinger

COVER

NINA BJÖRKENDAL | Separatutstilling COVER

Vi inviterer til Nina Björkendals utstilling COVER
Åpning er fredag 17 november kl. 18.
Åpningsord ved Maja Hagen Torjussen

Utstillingen består av grafiske trykk, tresnitt på papir og tekstile skulpturer. Björkendal studerer nå på MA i Kunstfag ved avdeling ved grafikk på Kunsthøgskolen i Oslo. Bjørkendal arbeider med mange forskjellige materialer men ofte med fotobaserte metoder slik som i dette prosjekt. Originalitet er et tema som ofte blir diskutert i forhold til grafikk. Disse tresnittene har sitt utgangspunkt fra Albrecht Dürers tresnitt og etsninger fra 1500-tallet og er lastet ned fra nett og bearbeidet digitalt. Arbeidet har fokus på materialene tekstil og tre. All billedinformasjon foruten tekstiler er blitt radert i billedflaten som så freses inn i en treplate maskinelt. Det betyr at linjene i bildene er Dürers linjer men tolket gjennom en rekke teknologiske mellomstasjoner. Linjenes retning er det som vi tolker som form. En grafisk fremstilling av tredimensjonalitet.

Appropriasjon er en hyppig forekommende strategi blant kunstnere gjennom historien. Det går ut på å bruke eller sitere allerede eksisterende materiale som ofte blir forandret gjennom moderne reproduksjonsteknologi.

...

Nina Björkendal (f.1977) er opprinnelig fra Stockholm og bor og arbeider i Kristiansand siden 2012. Hun har sin utdannelse fra Bergen og Kristiansand og for tiden tar hun en Mastergrad på Kunsthøgskolen i Oslo. Eksempler fra tidligere arbeid finns å se på Sørlandet Sykehus og Samsen Kulturhus i Kristiansand. Björkendal har hatt en rekke tidligere utstillinger i landsdelen blant annet gjennom samarbeidsprosjektet og kunstgruppen Kunstitusjon.

http://www.ninabjorkendal.com/
http://www.arteriet.no

arterie gallerit ligger på Lumberveie 51K, 4621, Lumber, Kristiansand.

By
Kristiansand
Sted
arteriet
Sluttdato
17. desember 2017

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!