Restauranter, cafeer og kaffebarer i Bergen

RICK`s BAR

Postadresse
Veiten 3 5012 Bergen
Besøksadresse
Veiten 3 5012 Bergen
Telefon
55553131
Fax
55553130
Epost
petter@ricks.no
Hjemmeside
http://www.ricks.no
Kart
Kartoppslag hos Gulesider

Den originale Rick’s Cafe American var stedet der handlingen i filmklassikeren Casablanca foregikk. Cafe eier Rick (Humprey Bogart) lurer den tyske okkupasjonsmakten under Andre Verdenskrig, ved å sende flyktninger ut av landet. Selve Rick’s cafe var en amerikansk restaurant/bar/casino i kolonistil. Det karakteristiske for cafeen, var et i øyenfallende skilt i neonlys og den spesielle bueformede baren.

Vårt første møte med Rick’s var under en ferietur til Sør-Afrika høsten 1992, da vi helt tilfeldig støtte på Rick’s cafe i Cape Town. Vi ble imponert over den fasinerende baren og tok en rekke bilder av stedet.

Innehaveren kunne fortelle at stedet var bygget etter modell av den kjente baren fra filmen Casablanca. Dermet oppstod ideen om å lage vår egen versjon av Rick’s cafe i Bergen.

Selve konseptet for Rick’s i Bergen er omfattende. Tanken er at Rick’s skal nå et bredt publikum. Vi har derfor prøvd å lage et totalkonsept med syv ulike avdelinger, der hver avdeling lever sitt eget liv og har sitt eget uttrykk. Stedet er laget rundt en sentral foaje, slik at man kan komme til hver avdeling uten å gå gjennom en annen. Driftskonseptet er av høy kvalitet og sikrer publikum en rekke valgmuligheter, under ett og samme tak. Med aldersgrense på 24 år henvender Rick’s seg til et voksent publikum. (Konserter har 20 år`s aldersgrense)

Rick’s har som målsetning å kunne presentere et mangfoldig kulturelt tilbud. Etter åpningen i februar 1995, etablerte Rick’s seg raskt som et av Bergens mest populære utesteder, og har i dag befestet sin possisjon i bybildet som markedsleder på underholdning og uteliv. De fleste store revyer, cabareter og konserter bli i dag lagt til Rick’s. Vi har også markert oss positivt som viktig sammarbeidspartner både for Bergensfest og Sommer Bergens aktiviteter, og har i tillegg etablert et eget selskap som arbeider med revy og teater produksjon.